#TB: Sydney (kuvapostaus)



Sateisen sunnuntaipäivän ratoksi sain viimein puristettua itsestäni päivittää blogia, joka on pahasti päässyt metsittymään. Tällä kertaa kerron jo aiemmassa postauksessa alustamastani Australianmatkasta. Ja tuttuun tapaanhan #TB on lyhenne throwbackista, eli postaukset menevät reissuarkisto-kategoriaan. Kuvien suuren määrän takia pilkon matkan pienempiin osiin, joita tulee olemaan yhteensä kuusi: Sydney, Coogee ja Bondi, Manly, Australia-päivä ja kiinalainen uusivuosi, Blue Mountains ja Katoomba sekä Feathersdale Wildlife Park. Ja Australian jälkeenhän matka jatkui vielä Singaporeen, josta tulee oma päivityksensä aikanaan.

For the record: Australiassa olin siis 20.1.-2.2., eli vajaat kaksi viikkoa, joista suurimman osan ajasta Sydneyssä.

Sydney oli mukava kaupunki, mutta olosuhteiden pakossa jouduin majailemaan siellä paljon pidempään, kuin olisin viihtynyt. Odottelin viisumini valistumista, joka normaalin neljän päivän sijaan kesti viikon kiinalaisen uudenvuoden ja Australia-päivän juhlintojen takia. Sydney oli kallis kaupunki ja melkein kaikki aktiviteetit olivat maksullisia, lukuun ottamatta juhlapyhien rientoja, joista sai nauttia maksutta. Suurin osa hostellissani asuvista reissaajista olivat tulleet Sydneyyn ja Austaaliaan Working Holiday -viisumilla tekemään töitä. Varsinaisesti matkalle tulijoita en tavannut yhtään. Ehkäpä se kertookin siitä, että Australia ei ole maailman paras reppureissauskohde, ellei omista suuria säästöjä ja ole valmis niitä tuhlaamaan tähän kenguruiden kotimaahan.

Vaikka tällä kertaa Australia ei napannutkaan, lähtisin sinne ehdottomasti vielä uudestaan. Kaupunkeja ja nähtävää riittää Sydneynkin jälkeen, ja oikea Australia alkaa vasta, kun poistutaan kaupungeista "The Outbacks":iin. Oman reissuni kohokohta olikin parin päivän irtiotto Blue Mountains National Parkiin, josta kerron myöhemmin. 

Omat Sydney-suosikkini:
- Coogee-Bondi Scenic Walk
- Päiväkävely Manlyyn ja lautalla takaisin
- Circular Quay
- Prince Alfred Parkin maauimala
- Centennial Park ja heppatallit
- Surry Hills
- Coles supermarket
- Takeaway-lounassushit

Lensin 20.1. Kuala Lumpurin kautta

Kualalumpussa intopinkeänä


Saavuin Sydneyn Central-asemalle lentokenttäjunalla, joka oli ihan riistohintainen ($17).

Circular Quay iltavalaistuksessa

Heti ensimmäisenä kävelin rantaan katsomaan Sydneyn oopperataloa. Hienoltahan se näytti!



Ensimmäiseksi yöksi jouduin varaamaan hostellin muualta, koska olin  vahingossa varannut hostellini vasta lauantailta lähtien. Tämä oli halvin, minkä löysin, ja huoneessa oli varmaan parikymmentä sänkyä. Ikkunoista kai tuli huoneen nimitys "The Church".
Ensimmäisen yön jälkeen menin puistoon ihmettelemään maailman menoa ja odottelemaan, että saan kirjautua sisään varsinaiseen hostelliini. 

Näitä kummallisen näköisiä lintuja oli kuin harakoita Suomessa... Siis ihan joka paikassa!


Secret Garden Backbackers. Täällä vietin 10 yötä ja viihdyin!

Hostellin vierestä löytyi tällainen maauimala, jonne pääsi opiskelija-alennuksella siedettävään hintaan makoilemaan nurmikolla ja pulikoimaan altaassa.

Katu, jolla hostelli sijaitsi. Tästä alkoi Surry Hills -hipsteri-kaupunginosa.

Surry Hills

Keskustan arkkitehtuuria

St. Andrew's Cathedral ja sininen taivas

Sydney Town Hall

Osallistuin yhtenä päivänä Free Walking Tourille, joka ei harmi vaan lopussa
ollutkaan ilmainen... Tourista sai jokainen maksaa omantuntonsa mukaan ja annoin $10.
Tour oli kyllä hyvä, opas kiva, ja kaupungista sai sen jälkeen enemmän irti.


Queen Victoria Building


Kuningattaren puhuva doge.

Queen Victoria Building sisältä.


Kiinalainen uusivuosi oli kaikkialla esillä.



St Mary's Cathedral


St Mary's sisältä. Kirkko oli valmistunut vasta muutama vuosi sitten,
vaikka se näyttikin vanhalta.

St James Church

Tästä alkaa Hyde Park

The Mint, jonne minut yhtenä päivänä lukittiin sisälle. Onneksi löysin takaoven joka ei ollut lukossa, niin ei tarvinnut kiivetä ikkunasta ulos. Pihan portitkin oli suljettu, mutta onneksi satuin pihalla törmäämään johonkin naiseen, joka tuli päästämään minut ulos. Hieman oli hätä käpälässä, koska pelkäsin että varashälyttimet menisivät päälle ja poliisit tulisivat noutamaan.




Kiinalaista uuttavuotta rakennetaan.


Postitoimisto


Katutaidetta





The Rock

















Vihoviimeisenä päivänäni Sydneyssä matkustin pari tuntia suuntaansa bussilla Palm Beachille. Silkkaa rahan ja ajan tuhlausta, ellei surffaus kiinnosta. Rantakaan ei ollut kovin kummoinen. Kävelin Palm Beachilta Avalon Bachille. Matkalla oli hienoja rantahuviloita, mutta eipä juuri muuta nähtävää. En suosittele.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hieno maa, upeita nähtävyyksiä ja luonto, mutta pirun kallis! Kävin pari kertaa Malesiasta käsin, Perthissä ja Melbournessa. Melbourne oli kivempi. Aussien hotelleissa ei edes aamiainen kuulunut kalliiseen huoneen hintaan!!!!

    VastaaPoista

Flickr Images