#TB: Feathersdale Wildlife Park


Feathersdalen löysin ihan sattumalta, ja se osui sopivasti matkan varrelle Katoombasta takaisin Sydneyyn. Jäin Blacktownin juna-asemalla ja etsin bussin nro 729, jolla pääsi 10 minuutissa Feathersdaleen. Olin jo etukäteen soittanut ja kysynyt onko heillä matkalaukkusäilytystä, ja saapuessani nappasinkin komeaa zookeeperiä hihasta ja pyysin häntä näyttämään minulle laukkusäilytyksen. Sain laittaa tavarani lukittuun parakkiin (mikä oli kaiken lisäksi ilmastoitu), mikä oli ihan kiva juttu sillä raahasin mukanani rinkkaani ja koko omaisuuttani. ISIC-kortilla sain opiskelija-alennuksen ja sisäänpääsymaksu oli vain 25 AUD, mikä on melko edullinen verrattuna esim. Sydneyn eläintarhaan. 

Heti sisään tultuaan pääsi lähikosketukseen wallabyjen kanssa, mikä oli iloinen yllätys. En ollut ihan tajunnut ennen tänne tuloa, että kyseessä onkin petting zoo ja siellä tosiaan pääsee koskemaan eläimiin ja syöttämään niitä. Jääkaapeista sai ostaa jäätelötötteröitä, joissa oli silputtua kuivaheinää, jota pystyi syöttämään elukoille. Eläimet eivät olleet säikkyjä ja antoivat koskea itseensä, mutta niillä oli myös tilaa olla omassa rauhassaan ja ne näyttivät todella hyvinvoivilta. 










Ensimmäinen etappini oli tietenkin koalat, joita oli puistossa melko paljon. Niillä oli omat katokset, mutta osa koaloista oli kerätty näytille tarhaan, jossa ne möllöttivät puissa sumuttajien viilentäessä niitä. Tarvittaessa eläintenhoitaja tuli nappaamaan koalan ja siirämään sen parempaan/varjoisampaan/viileämpään paikkaan. Aikamoista karhun elämää... :) Yllätyksekseni paikan päällä sai myös ottaa ilmaisia kuvia koalan kanssa - ilmaisia siis jos antoi eläintenhoitajien ottaa kuvat omalla kamerallasi. Minusta otettiin myös oikealla kameralla kuva ja kuvaa tarjottiin minulle tulosteena, mutta ostopakkoa ei ollut ja olin tyytyväinen kännykän kuviinkin. Kiva lisä mielestäni, ja tunsin saavani vastinetta sisäänpääsymaksulle.









Koala laskeutuu puusta...


... hoitaja käy viemässä sen toiseen puuhun. Viiden tähden palvelu!









Tulin puistoon melko aikaisin, eikä siellä silloin vielä ollut paljon muita. Se oli kiva, koska pystyin rauhassa seuraamaan kenguruita ja viettämään niiden kanssa laatuaikaa ilman, että ympärillä hyöri miljoona muuta ihmistä. Kenguruiden ja wallabyjen kanssa sai siis tosiaan hengata ja ne näyttivät myös viihtyvän ihmisten seurassa. Näinpä kengurun loikkaavankin!









Väsynyt vompatti

Kookaburra


























Masupussissa oli vauva :3


Päivä oli todella kuuma ja ulkona oli yli 40 astetta. Onneksi Feathersdalessa oli myös liskotalo, jonne pääsi hetkeksi viilentymään, tutustuen Austraalian vaarallisimpiin käärmelajeihin. Monet vaarallisimmista olivat melko mitättömän, mutta julman näköisiä. Tulipa nyt nähtyä nekin samalla, onneksi lasin takaa eikä kasvotusten!



Muita Feathersdalessa tapaamiani otuksia olivat mm. dingot, jotka olivat ihan kuin koiria ja todella leikkisiä. Vompatti nukkui koko päivän kolossaan, joten siitä en nähnyt kuin lihavan hahmon, mutta onneksi paikalla oli muutama quokka, jotka toden tosiaan olivat hurmaavia otuksia. Quokkaa sanotaan maailman onnellisimmaksi eläimeksi, koska se virnistää koko ajan. Onnistuinpa kerran saamaan tämän virneen ikuistettuakin! Ikimuistoinen oli myös ruma pussiahma eli Tasmanian piru, jolla oli kuulemma niin vahvat leuat että se pystyi puremaan helposti ihmisen käden poikki. Tämän sain siis kuulla vasta kuroteltuani aitaukseen ottaakseni pirulaisesta lähikuvaa... Eläimistä muuten oppi paljon kun jaksoi käydä katsomassa eläinten ruokintaa, jolloin eläintenhoitajat kertoivat niistä ja vastasivat yleisön kysymyksiin. Eläintenhoitajilla tuntui olevan todella hyvä suhde eläimiin ja he todella pitivät työstään... No, kukapa ei!





Quokka









Fretti otti iisisti. Puistossa oli myös kotieläinpuisto, missä oli maatilan eläimiä.




Feathersdalessa oli lisäksi paljon lintuja ja muitakin eläimiä kuten krootiili, mutta niihin en pahemmin ehtinyt perehtyä. Vaikka paikka ei ollut kovin suuri, sain puistossa kulutettua nelisen tuntia vain kierrellen ja eläimiä katsellen. Feathersdale sai minulta täydet kymmenen pistettä, ja suosittelen sitä lämpimästi ihan kenelle tahansa!

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images