#TB: Manly scenic walkway, Sydney


Eräs keskiviikkopäivä Sydneyssä päätin lähteä tutustumaan Manlyyn, joka on rantakaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Sinne pääsee myös lautalla, mutta halusin kävellä 10 km pituisen Manly Scenic Walkwayn Spit-sillalta Manlyyn. Bussi 178 lähti Wynyard-asemalta ja matka kesti noin 40 minuuttia. Käveyreitti lähtee Spit-sillan pohjoispuolelta ja se on hyvin viitoitettu - eksyminen on lähes mahdotonta.








Matkalla oli paljon erilaista maastoa eri metsätyypeistä rantoihin ja eri vaikeustasoiseen maastoon. Koko reitti oli melko helppokulkuinen eikä se sisältänyt kovin paljon nousuja. Matkalla pääsi näkemään mm. monia luonnonvaraisia liskoja ja lintuja. Rannat olivat melko piilossa eikä niillä oleskellut kerrallaan kuin muutama hassu ihminen. Monikaan niistä ei tosin ehkä ollut sellainen, johon olisi mielellään halunnut mennä uimaan, mutta ihmisiä istuikin rannoilla lukemassa kirjaa ja nauttimassa luonnon rauhasta. Juuri ennen Manlyyn saapumista, matkan varrella on yksi maauimala jossa on myös pukukopit ja suihkut.


















 




Nämä puut näytti siltä kuin ne
vuotaisivat verta.





Ensimmäistä kertaa eläessäni näin nousuveden.



Manly oli ihana pieni kylä ja olisin toivonut, että olisin lähtenyt matkaan hieman aikaisemmin jotta olisin ehtinyt viettää enemmän aikaa siellä. Kävelyyn minulla meni noin viisi tuntia, koska pysähtelin matkalla ja kerran otin puiston penkillä torkutkin. Manlyssa oli paljon kauppoja ja ruokapaikkoja, ja tietenkin iso hiekkaranta jossa oli paljon porukkaa. Itse kävin syömässä ihan mielettömän hyvän pihvin melko edulliseen 20 AUD hintaan Ivanhoe Hotel -nimisessä ravintolassa. Pääsinpä nauttimaan reissun ensimmäisen ja viimeisen lasillisen aussiviiniäkin, ja voin kyllä sanoa, ettei viini ole ikinä maistunut noin taivaalliselta!

Manly beach



Palasin kaupunkiin lautalla, joka oli bussia ja kävelyä kalliimpi vaihtoehto. Lauttamatka oli kuitenkin nopea, ja näkymä Sydneyyn ja oopperatalolle oli hyvä, harmi vaan että sää oli niin harmaa! Manly Scenic Walkwayta voin suositella lämpimästi kaikille Sydneyssä käyville.





You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images