Taiwanilainen sisko kylässä


Aikaisemmin kerroin jo hieman uudesta tuttavuudesta Hung-Yista, taiwanilaisesta pojasta jonka tapasin yliopiston leffakerhossa. Viime viikolla saimme vieraaksemme Hung-Yin siskon Hsiao-Mein, jonka kanssa teimme vaikka mitä ja kivaa. Tässä siis pieni kertaus viikon kohokohdista.

Hsiao-Mei saapui torstaina ja perjantaina illalla tapasin hänet ensimmäistä kertaa. Olin lukenut hesarista, että Rautatientorin jääpuistossa olisi live-DJ paikalla ja päätimme suunnata illalla sinne. Viime luistelukerrasta onkin päässyt vierähtämään jo vuosi jos toinenkin! Hsiao-Mei oli kuulemma kerran aiemmin luistellut, Hung-Yi ei koskaan. Kävi kuitenkin lopulta niin, että Hung-Yi oli kuin vanha tekijä ja Hsiao-Meillä meni hetki pidempään ennen kuin homma alkoi luistamaan (heh). Kivaa kuitenkin oli, ja itsekin nautin pitkästä aikaa jäälle pääsemisestä, vaikken mikään hyvä luistelija olekaan. Niin monia nuoruusmuistoja se kuitenkin palauttaa mieleen! Luistelun jälkeen menimme vielä syömään Zetoriin, jossa muikut ja lihapullat maistuivat vieraille.








Lauantaina olin kutsunut sisarukset äitini luo illalliselle. Hung-Yi kokkasi meille currya ja tarjolla oli myös suomalaisittain karjalanpiirakoita ja jälkiruokaa. Seuraamme liittyi myös äitini saksalainen ystävä Stephanie. Ilta oli todella mukava ja keskustelunaiheet vaihtelivat pandoista saksalaiseen kulttuuriin ja riisikeittimiin.


Sunnuntaina suuntasimme Vantaan Kuusijärvelle, joka oli minulle ensimmäinen kerta. Ulkoilualueelta löytyy saunoja joka lähtöön, myös pari savusaunaa johon halusimme ehdottomasti mennä. Itse en ole vielä koskaan ollut savusaunassa, joten minullekin kokemus oli uusi. Rannasta löytyi myös avanto, joten pitihän sitäkin käydä testaamassa. Olen kesälläkin melko nössö menemään järveen, mutta nyt Hung-Yin pulahdettua jo neljättä kertaa tunsin oloni niin surkeaksi suomalaiseksi, että olihan se itsekin pakko kastautua. Kerran siis uskalsin minäkin veteen pulahtaa! Pahinta avannossa ei ollutkaan se veteen meno vaan sen jälkeinen pistely kun vedestä nousee pois. Kuin tuhat neulaa pistäisi ihoa! Onneksi saunassa oli lämmin ja tiivis tunnelma ja siellä oli hyvä lämmitellä. Koko Kuusijärvi-kokemus oli kerrassaan mahtava ja suosittelen sitä kaikille! Opiskelijalle huvi kustansi vain 7 euroa ja perille pääsee helposti seutubussilla. Illan kruunasi takeaway-pizzat ja 6kpl kori tsinkkaria (Tsingtao-olutta), joka löytyi läheisestä aasia-marketistani 9 eurolla. Voi Kallio, kuinka rakastankaan sinua!






















Seuraava ekskursiomme oli Tallinnan reissu keskiviikkona, jolloin sattui myös olemaan vuosisadan lumimyrsky. Mennessä aallot keinuttivat melkoisesti, mutta nukuimme koko 2 tunnin menomatkan Finlandian keulabaarin pehmustetuilla penkeillä. Eckerö Line oli muuten paljon parempi kuin viime kesän Viking Line! Lähtö oli aamulla yhdeksältä ja matka taittui kahdessa tunnissa. Perillä meillä oli noin seitsemän tuntia aikaa, joka riitti sopivasti vanhankaupungin kiertelyyn. Päädyimme jopa Kalamaja-kaupunginosaan, jossa tosin oli ihan kuollutta näin talviaikaan keskellä viikkoa. Loppuviimein menimme vielä syömään, minnekäs muualle kuin Olde Hansaan. Kalalautaset maistuivat myös Taiwanilaisille ja ruoka huuhdottiin alas tietty hunajaoluella. Tallinnanreissu sai minussa ja Hung-Yissa reissuinnon heräämään, ja rupesimme jo suunnittelemaan Via Baltica -road tripiä Pärnuun, Riikaan ja Vilnaan toukokuulle. Sitä odotellessa!




























Loppuun täytyy vielä sanoa, että Hsiao-Mein mielestä kaikki suomalaiset ovat todella suloisia... kuin muumit! En tiennyt, pitäisikö tämä ottaa loukkauksena vai kohteliaisuutena... :D Joka tapauksessa opin, että taiwanissakin lapset ovat ainakaan katsoneet muumeja, eli siellä ne ovat ilmeisesti paljon suositumpia kuin esim. Manner-Kiinassa.


You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images