Muita Kiina-blogeja

Ajattelin listata tähän muutaman muun kiinablogin, joita olen lueskellut vaihtoon valmistautuessani ja Kiinassa ollessani. Jos mieleen tulee muita, saa ehdottaa!

李燕娜 matkassa

Jannan blogi oli ensimmäinen Kiina-aiheinen blogi, jota aloin lukea kun rupesin suunnittelemaan vaihtoani. Viimeiaikoina blogi on ollut hiljainen, mutta kirjoituksia löytyy monien vuosien takaa. Blogissa on paljon kivoja kertomuksia Pekingissä elämisestä.

Sari on ulkosuomalainen, joka kirjoittelee aktiivisesti Shanghaista. Sarin blogin löysin alun perin työkaverin kautta. Hän kehui blogia ja kertoi seuraavansa sitä suurella mielenkiinnolla. Sari kirjoittaa todella mukaansatempaavasti ja blogissa on aina paljon kivoja kuvia Shanghain jokapäiväisestä elämästä.

Vera lähti ensin Kiinaan (Pekingiin) au-pairiksi, ja sitä kautta löysin hänen bloginsa. Hän havainnoi mielestäni todella kivalla ja mielenkiintoisella tavalla ympäristöään, ja tekstejä on hauska lukea. Blogi on edelleen aktiivinen ja tätänykyä Vera kirjoittelee Macausta, joten odottelen aina innolla uutta postausta!

Poissa kotoa on toisen Shanghain ulkosuomalaisen blogi. Sarin blogin tavoin tästä blogista löytyy paljon kiinnostavia juttuja ja kuvia, mutta myös hyödyllisiä postausksia esimerkiksi VPN:stä ja mobiilimaksamisesta. Blogi on edelleen aktiivinen.

Varmaan yksi tunnetuimmista Kiina-expat -blogeista on Sara Jaaksolan englanninkielinen Living A Dream In China. Sara opiskelee Guangzhoussa kiinan kielen opettajaksi ja kertoo paljon elämästään Guangzhoussa, kiinan kielen opiskelusta ja siitä, millaista on olla naimisissa kiinalaisen miehen kanssa. Saran blogin kautta löytyy ihan valtava määrä muita Kiina-expat -blogeja, koska sillä on lukijoita ja guest writereita ympäri maailmaa. 

Vastikään löytämäni, tosin nykyään kuollut blogi Shanghain expat-elämästä parin vuoden takaa. Millaista on elää ulkosuomalaisena Shanghaissa kahden pienen lapsen kanssa? Millaisia kommelluksia voi kohdata kiinalaisessa lastentarhassa tai asuintalossa? Nämä jutut eivät vanhene, ja niitä on viihdyttävä lukea pari vuotta myöhässäkin.

Tässä kaikki minun seuraamani Kiina-blogit. Kuten huomaatte, kaikki lukemani blogit ovat suomalaisten kirjoittamia, enkä ole vielä ehtinyt laajentaa horisonttiani englanninkielisiin blogeihin. Jos teille tulee mieleen jotain hyviä Kiina-aiheisia blogeja, niin ehdotelkaa kommenteissa! 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Kiitos ja kumarrus! Terkut sateisesta Idän Pariisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään kiittelemistä, kun blogi on hyvä niin sitä on ilo mainostaa. :) Terveisiä (vaihteeksi) aurinkoisesta pääkaupungista!

      Poista
  2. Kiitokset myos Guangzhousta! Loysin itsellekin uutta luettavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun löysit tänne! Kohtahan mä bloggailen sieltä sun läheltä... :)

      Poista

Flickr Images