#TB: Coogee ja Bondi Beach, Sydney


Australianmatkan throwback-sarjan toinen blogipostaus. Aikaisempi luettavissa täältä.

Tällä kertaa laitan vaan kaikki kuvat pötköön. Aloitin kävelyn Prince Alfred Parkin kulmalta Cleveland Streetiltä, Surry Hillsin läpi. Matkalla pääsi tutustumaan tarkemmin Australialaisiin lähiöihin ja taloihin, kävinpä yhdessä kauppakeskuksessakin vilvoittelemassa ilmastoinnin luona koska ulkona oli niin hävyttömän kuuma.

Ensimmäinen etappini oli Coogee Beach, josta lähti rantaviivaa myötäilevä kävelyreitti Bondi Beachille. Maisemat matkan varrella olivat henkeäsalpaavat ja pysähdyin moneen kertaan ihailemaan maisemia, ottamaan kuvia ja kerran uimaan maauimalassakin! Joka rannan yhteydessä on yleensä tällainen merivesiallas tai maauimala, johon pääsee maksutta pulikoimaan miljoonan muun ihmisen kanssa. Vesi on kylmää mutta virkistävää, ja itse ainakin käyn mielummin altaassa uimassa koska ei tarvitse pelätä merisiilejä sun muita, eikä aallotkaan häiritse. 

Reitti kulki myös hautausmaan läpi, jonne on haudattu Australian kuuluisimpia henkilöitä. Miten kaunis paikka! Juuri hautausmaan kohdalla polku oli sortunut ja sitä varten oltiin tehty kiertoreitti. Mutta mikäpä siinä, kävelin hautausmaan läpi ja pällistelin mahtipontisia hautoja.

Lopulta horisontissa siinsi mikäpä muukaan kuin ikoninen Bondi Beach. Ja olihan se iso! Muihin rantoihin verrattuna ei niinkään henkeäsalpaavan kaunis, mutta kyllähän se vakuutti koollaan. Itse ranta-alueella en paljoa hengaillut koska kello alkoi jo olla paljon ja matkaa kotiin oli vielä melkein 10 kilomertiä... Söin paikallisessa kalakaupassa fish and chipsit, jonka koko ei välity kuvassa mutta annos oli massiivinen! Siitä olisi riittänyt varmasti kolmelle ihmiselle! 

Hostellille kävelin takaisin Bondi Junctionin ja Centennial Parkin läpi, joka oli ihan huikea! Mieleenpainuvin hetki oli istua puiston penkillä katsomassa kun aurinko laskee puiston taakse samalla kun läheisen huvilan hääjuhlien bändi soitti hempeää livemusiikkia. Puiston laidalta löysin vielä hevostallit, jonne kai saa vapaasti mennä tutustumaan mutta tunsin oloni hieman laittomaksi kun koko tallialueella ei ollut ketään muuta kuin minä ja pari puoliovien yli kurkistelevaa kopukkaa. Oli ihana käydä pitkästä aikaa rapsuttelemassa hevosia! Ihmettelin, miksi raukkaparoilla oli karsinoissa loimet päällä, mutta ehkä täkäläinen tapa on loimittaa vuoden ympäri... Kävin vähän katselemassa ratsatsustuntien hintoja, sillä Centennial Parkiin olisi voinut päästä tunnin-parin ratsastusretkelle. Hinnat huitelivat kuitenkin lähellä sataa euroa, joten jätin välistä. Ehkä sitten ensi kerralla. :)

Coogeesta Bondiin kävelymatkaa on noin 6 km. Matkaan kannattaa varata hyvin aikaa, koska matkan varrella tekee mieli pysähdellä ja ihailla luonnon kauneutta. Reitin varrella on lisäksi useita pieniä rantoja ja grillauspaikkoja. Vesipisteitä on useita. Varjoa oli vähän, joten suoraan auringonpaisteeseen kannattaa varutua. Ja bikinit mukaan, jos haluat uimaan merivesialtaaseen tai rannalle!

Seuraavassa osassa kerron päiväkävelystä Manleyyn.











































You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images