Helsingin saaristo: Mustasaari


Kauniin (ja kuulemma ensimmäisen) kesäpäivän kunniaksi lähdin äidin kanssa sunnuntaina Mustasaareen. Mustasaaresta en ollut aiemmin kuullut itse, mutta äitini tuttu on siellä ravintolassa töissä, joten sen innoittamana mekin sinne lähdimme. Saari on kai melko uskonnollinen, sillä sieltä löytyi kappeli ja "hiljentymispaikkoja". Siitä huolimatta saari vierailijoineen oli ihan tavallinen, ja omasta mielestäni vähän tylsempi versio Pihlajasaaresta (viimekesän Pihlis-reissusta voi lukea täältä).

Nautimme saaren Amica-ravintolassa kympillä erittäin runsaan buffet-brunssin, jota tarjoiltiin klo 11-14. Kahvilasta oli tosin mahdollisuus ostaa pienempääkin purtavaa, mikäli ei ollut ihan buffet-nälkää. Valitettavasti ruoasta ei tullut otettua kuvaa, mutta se oli ihan normaali buffet.

Suurin osa saaren vierailijoista oli lapsiperheitä, mutta saaren toiselta puolelta löytyi myös omaa rauhaa. Hauskin lisä olivat pikkusaaressa laiduntavat lampaat, jotka olivat todella tuttavallisia ja nauttivat rapsutuksista.

Lautta lähti Hietaniemen rannan kupeesta ja edestakainen lippu maksoi 4 €. Merimatka kesti noin kymmenen minuuttia.  Saaressa aikaa vierähti kokonaisuudessaan pari-kolme tuntia.

Laivan lähtöpaikka näkyy tässä kuvassa vastarannalla.

Hietsu hiljaisena aamutuimaan.


Laivan lähtölaiturilla. Kyllä tarkeni!







Mustasaari edessä.







Kahvilarakennus


Häkeissä oli pupuja ja kanoja.








Siirtolohkare.




 






Kappeli






You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images