Paluu arkeen

Wo ai ni eli rakastan sinua (kiinaksi). Kuva: ninchanese

Hyvää ystävänpäivää! <3

Ei ole blogia tullut hetkeen päiviteltyä, ja syy on siinä että palasin eilen Singaporesta Kuala Lumpurin ja Hongkongin kautta Shenzheniin. Ennen Australia- ja Singapore-postauksia päivittelen vähän kuulumisia koska kaikenlaista on ehtinyt tapahtua... Reissupostaukset kuvineen teen sitten kun olen asettunut aloilleni ja pystyn niihin kunnolla keskittymään. Tällä hetkellä on pää vielä vähän pyörällä kaikesta uudesta.

Jotta kotiinpaluu ei olisi ollut liian jouheva (ja ihan kuin se olisi alun perinkään ollut, kaksi ylimääräistä lentolippua ja monta päänsärkyä myöhemmin), kadotin viime metreillä ennen kotiin pääsyä Shenzhenin metrossa pankkikorttini. Se tippui kännykän löystyneestä lompakko-taskusta, ja huomasin katoamisen heti metroon astuttuani. Luulen sen tippuneen kun otin samaisesta lompakosta metrokorttini asemalla. Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Minulla on kyseiseen tiliin sattumoisin useampi kortti, joista kaksi mukana matkassa. Niinpä pyysin kaveria soittamaan sulkupalveluun ja sulkemaan kortin. Myöhemmin kuitenkin katsoin verkkopankista että olin mennyt sulkemaan juuri sen kortin mikä minulla vielä oli jäljellä. Eli nyt olen sitten sulkenut molemmat nordean tilini kortit... Onneksi on tili vielä toisessa pankissa, pitää nyt sinne sitten siirrellä rahaa kunnes äiti tulee käymään maaliskuussa ja tuo uuden kortin mukanaan.

Niin, äiti on tosiaan tulossa käymään maaliskuun lopussa, mikä on tietysti tosi kivaa! Mutta jottei olisi liian kivaa, niin heti saavuttuani sain kuulla että Kiinan viisumisäädökset ovat nyt menneellä viikolla muuttuneet ja harjoittelupaikan käyttämä agentti ei enää myönnä M-viisumeita. Eli nyt pitäisi sitten kärvistellä nykyisellä double entry -viisumilla josta ensimmäisen entryn olen jo käyttänyt. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minulla olisi maaliskuun loppuun mennessä ollut jo multiple entry M-viisumi joten äidin ollessa täällä olisin voinut mennä rajan yli miten tykkään. Mutta nytpä se onkin himpun verran hankalampaa ja vaatii tarkkaa etukäteistä suunnittelua. Pieni mahdollisuus kuulemma on, että viisumeita aletaan taas käsittelemään maaliskuussa, mutta enpä luottaisi siihen liikaa. Toivossa on kai kuitenkin hyvä elää.

Ja jotta surkeiden sattumusten sarja olisi täydellinen, ovat ne kaksi postissa lähettämääni pakettia (missä on muun muassa suurin osa vaatteistani ja parit nahkakengät, kiinan oppikirjat jne...) hävinneet tuhkana tuuleen. Tai eivät ne ainakaan kolmessa viikossa ole Pekingistä Shenzheniin ehtineet. Toki niiden toimitus on voinut myöhästyä kiinalaisen uuden vuoden takia, mutta niiden perään olisi varmasti huomattavan paljon helpompi kysellä jos en olisi heittänyt tracking code -kuitteja menemään Singaporessa............... Kuinka tyhmä voi ihminen olla! Rehellisesti sanottuna olin siinä vaiheessa jo unohtanut koko paketit ja katsoin vaan että jaahas, jotain kiinalaisia kuitteja ja nakkasin menemään. Tämä tapahtui siis ihan pari päivää sitten, eli olin minä melkein ne kolme viikkoa jaksanut niitä raahata läpi useamman mantereen. Mutta jännitystä elämään, eikös vaan. En jaksa enää edes murehtia niitä liikaa, tulevat jos tulevat. 

Päällimmäiset fiilikset Shenzhenistä: Täällä on ihan pirun kylmä!!! Toki siihen vaikuttaa se, että olen tottunut 30 asteen helteisiin ja ulkona on tällä hetkellä parhaimmillaan vain noin 17 astetta, mutta pahinta on se, että sisällä on yhtä kylmä! Täällä ei siis ole mitään sisälämmitystä ja kaikki lämpimät vaatteeni pakkasin niihin laatikoihin jotka nyt ovat kadonneet postissa. Muuten kaikki on mennyt tosi kivasti, uuteen kämppään olen jo ehtinyt kotiutua ja ekan työpäivänkin jälkeen on fiilikset todella hyvät!

Kiinalaiset eivät meidän ystävänpäiväämme vietä, ja se ei näy katukuvassa mitenkään. Qingrenjie on käännös valentine's daysta, joka kirjaimellisesti tarkoittaa rakastavaisten päivää. Kiinalaisilla on kuitenkin oma valentine's day, qixi festival, jota vietetään kesän lopulla. Siksi länsimaalainen juhla ei ole täällä lyönyt läpi. Omaa ystävänpäivääni vietän yksin jääkaappia vastaavassa huoneessani, vaikka Pekingiin jäikin joku jonka kainalossa olisi mukava lämmitellä... Mutta siitä ehkä lisää sitten myöhemmin! ;)

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kannattaa ostaa halpa viltti jostain. Vaikka asunnossa on lämpö kerrostalossa, käytän kotona vilttiä kun istun tvn tai tietokoneen äärellä. Ohuempi sitten kesäisin tai jopa ilman. Villasukat voisi olla toinen hyvä käsityö tai ostos.

    VastaaPoista
  2. Voi kamala noita sun vastoinkäymisiä :'D Onneksi kuitenkin pääsit uuteen kotiin kokonaisena! Täällä etelässä on tosiaan todella kylmä sisällä, joten lämpimät vaatteet ovat aika must.

    Jännä muuten, ettei siellä vietetä ystävänpäivää! Täällä Macaussa nimittäin päivä oli selvästi näkyvillä ja ihmiset kantelivat kukkia ympäri kaupunkia. Pari miestä jopa näkyi matkalla viemään kumppanilleen kukkia, sydän-ilmapalloja ja Victoria's secret -pusseja.

    VastaaPoista

Flickr Images