Terveiset Shenzhenistä

Lento Shenzheniin lähti eilen Pekingistä vasta viideltä iltapäivällä, mutta International office oli ystävällisesti päivää ennen infonnut,  että asuntolasta pitää lähteä jo ennen klo 12, ellei sen ¥561 lisäksi halua vielä maksaa lisää. Ja arvatkaapa halusinko... Olin siis kentällä 4 (!) tuntia etukäteen mutta ei se mitään, koska laukku oli yllätys yllätys 30 kg (10 kg ylipainoinen = ¥300), ja se vaati hieman erikoisjärjestelyjä. Marssin lentokentän postitoimistoon ja sanoin haluavani lähettää paketin, mutta postivirkailija tyrmäsi minut heti tylyllä "meiyou":lla  (= ei ole). Kysyin että miten niin ei ole ja vaadin pakettia, jolloin nuori nainen rupesi närkästyneenä kasaamaan isoa laatikkoa. Kun sitten purimme yhdessä laukkuani ja juttelimme siinä hieman kiinaksi, alkoi virkailijakin vähän pehmittymään ja lopuksi häntä olisi voinut jopa kuvailla ystävälliseksi! Toista voisin sanoa edellispäivän postivirkailijoista, joista toinen kieltäytyi täysin auttamasta osoitekortin täyttämisessä ja toinenkin vain nakitti homman jollekin ventovieraalle asiallaalle. Onkohan täällä joku sääntö ettei postivirkailija saa täyttää osoitekorttia? Kummallista maassa, jossa on edelleen kirjoitustaidottomia ihmisiä... Harmi kun Kiinalaiset ovat usein länsimaalaisia kohtaan niin ennakkoluuloisia ja töykeitä... Usein asenne muuttuu sillä silmän räpäyksellä kun kiinalaiset tajuavat että puhun edes vähän kiinaa. Mutta niin kai me suomalaisetkin ollaan ennakkoluuloisia ulkomaalaisia kohtaan Suomessa?


Lento meni käytännöllisesti katsoen nukkuessa ja perille pääsin vasta illalla. Otin kentältä taksin joka käytti tilaisuuden hyväkseen ja ajeli vähän kiertotietä. Tiesin, että taksimatkan kuuluisi maksaa noin ¥100 mutta lopulta mittarissa olikin ¥150... Vastusteluistani huolimatta kuski ei suostunut hinnan alennukseen, mutta mitäpä se enää tässä finanssikriisissä, joten maksoin lopulta koko summan hampaita kiistellen. Yövyin huoneistohotellissa Buyi-metroaseman lähellä, jossa suurin osa E-ville harjoittelijoista majoittuvat. Ihana harkkari-Ifi  -joka on muuten myös Haaga-Heliassa opiskelijana - majoitti minut asuntoonsa. Shenzheniin jäävät tavarat sain viedä toisen harkkarin luo, koska Ifi lähtee takaisin Suomeen jo ensi viikolla. Kovasti ihmettelivät tavaroitteni määrää, vaikka postissa on vielä tulossa kaksi pakettia ja patja... Ja Suomeenhan lähetin jo yhden laukun Sonjan mukana... :)


Torstaina minut vietiin tutustumaan toimistolle, jossa tapasin E-villen työporukkaa. Jäi ihan mahtava fiilis ja odotan innolla harjoittelun alkua! Nyt enää ainut jännitystekijä on viisumin anominen Sydneyssä,  mutta kovasti minulle vakuuteltiin että kaikki menee ihan ok. Ja niin kai pitäisikin. Ainakin nyt on kaikki vaadittavat paperit tulostettu ja aika suurlähetystöön varattu maanantaille.


E-villeilyn jälkeen lähdin vielä katsastamaan AirBnB:stä löytämäni huoneen, joka on parin kilsan päässä E-villen päätoimistolta, Wuhe-metroasemalla (tänään oltiin toisella toimistolla). Huone on miniatyyrinen mutta hinnaltaan sopiva (hintataso tuntuu täälläkin olevan melko korkea). Asunnon omistaa nuori pariskunta, jotka vaikuttivat todella sydämellisiltä ja mukavilta. Asunto on vartioidussa compoundissa, jonka keskellä on oma puutarha. Todella viihtyisää! Alueeltakin tuntui löytyvän paljon kauppoja ja ravintoloita ja metroasema on ihan talon edessä. Ja töihin pääsee vaikka pyörällä, mikäpä sen parempaa...




Huoneessa asusti tällä hetkellä vielä joku muu.

Näkymä 16. kerroksesta
Katukuvaa


Olen ollut Shenzhenissä kerran aikaisemmin ja silloin kaupunki ei jättänyt kummoista vaikutelmaa. Nyt kuitenkin Pekingin jälkeen tuntui siltä että tulen varmasti viihtymään hyvin: pienempi paikka, vähemmän ihmisiä, puhtaampaa, vehreämpää, parempi ilma ja ilmasto, oma huone... Työntekokin kiinnostaa enemmän kuin koulunpenkki. Joten kolmen viikon päästä on varmasti kiva palata uuteen kotiin!



Illalla lähden metrolla taas kohti lentokenttää, ja kone Kuala Lumpuriin lähtee kolmelta yöllä (toivottavasti ajallaan, koska välilasku on vain puolisentoista tuntia). Luvassa on noin 24 tuntia tien (ja pilvien) päällä, mutta eiköhän se ole sen arvoista... Seuraava päivitys tulee sitten from Down Under! G'day!

Huom, kirjoitin blogipostauksen kännykällä mikä on ehkä ärsyttävintä koko maailmassa; puhelin "korjaa" ystävällisesti joka sanan (väärin), enkä yksinkertaisesti jaksa oikolukea kaikkea. Lisäksi pahoittelut jos ulkoasu on vähän kökkö. Korjailen sitä kun pääsen oikean koneen ääreen...

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images