Juhlia ja arkea

Köhköh. Tässä kuussa on ollut kokonaiset kolme saasteetonta päivää!
Viime aikoina blogijutut on olleet vähän heppapainotteisia, joten on aika päivitellä kuulumisia.

Viikko sitten juhlittiin Sonjan 22-vuotissynttäreitä. Menimme pienellä porukalla (minä, Sonja, Arthur ja kiinalainen luokkakaveri Zhang Zhe tai tutummin Martin) läheiseen The Placeen illallistamaan Annie'siin. Itse en ollut koko The Place:sta kuullutkaan, mutta Arthur vinkkasi siitä meille. Ja miten upea se olikaan! Myös illallinen oli varsin onnistunut. Pienen vinkkauksen jälkeen syntymäpäiväsankari sai VIP-kohtelua ilmaisine tiramisuineen ja lahjoineen. Annie's ei siis taaskaan pettänyt! Illallinen italialaisen valkkaripullon kera oli erittäin maukas ja innolla jo odotan seuraavaa illalliskertaa parhaassa italialaisessa!


Sonja avaa saamaansa Annie's-yllärilahjaa.

Huikea The Place. Katossa oli LED-screeni, joka jatkui koko kauppakeskuksen pituudelta.


Sanoin että voitteko kuvaa varten katsoa akvaariota kiinnostuneen näköisinä. Tässä lopputulos.
On ikuinen mysteeri, miten tällaisessa viritelmässä pysyy yksikään kippo paikallaan tai ehjänä... Nämä siis myytävinä.
Olen jo pitkään valitellut hyvien sushiravintoloiden puutetta naapurustossa. Meidän lähialueella on paljon ravintoloita, mutta todella monet niistä tarjoavat samantyyppistä ruokaa. Esimerkiksi Xian-nuudelipaikkoja tai muslimiravintoloita on pilvin pimein, ja joskus vaihtelu virkistäisi! Uuden tuttavuuden kautta päädyin eräänä iltana ihan meidän vieressä sijaitsevaan SKP-mall:iin, minkä kellarikerroksesta löytyi oikea ruokailijan taivas! Ravintoloita joka maailman kolkasta, ja myös Kiinan harvemmin noteeratut keittiöt, kuten Macau ja Tiibet, olivat edustettuina (muutamia mainitakseni)! Hintaluokka oli tietysti kauppakeskuksen luxus-imagoon suhteutettu, joten mitään budjettiravintoloita sieltä ei löytynyt, mutta kyllä niissä kerran viikossa ainakin raaskisi käydä. Suurimman ilon aiheen tuotti löytämäni pieni sushiravintola, jossa tarjoiltiin juuri sellaista sushia, jota olen kaivannut; tuoretta ja vähän tavallisesta poikkeavaa. Menimme heti Sonjan kanssa testaamaan sushit lounaan muodossa, emmekä joutuneet pettymään. Lohi-sashimi oli taivaallista! Ruoan (ja koko ravintolan) esillepanosta iso plussa!







Tällä viikolla juhlitaan CUEBin 60-vuotisjuhlaa. Hurraa! Viikonloppuna koululla oli tapahtuma, jossa pääpainona oli kansainvälisyys. Eri maiden opiskelijat olivat pystyttäneet ständejä ja tehneet esityksiä, jotka liittyivät heidän kotimaihinsa. Meille tästä tapahtumasta (kuten kaikesta muustakin) unohdettiin kertoa, mikä oli harmi koska olisi ollut kiva osallistua rientoihin. Kerrankin kun järjestetään jotain! Ja olinhan Suomesta asti raijannut niitä ständimateriaalejakin tällaisen tapahtuman varalle. Pöh! Aina ei voi voittaa... Tällä viikolla luvassa on kuitenkin vielä jonkun sortin fuksiaiset. Niihin ajattelimme ottaa osaa, vaikka ne onkin pääasiassa suunnattu kiinalaisille opiskelijatovereillemme.

Viime viikolla pihalla oli uudet juhla-istutukset: joulutähtiä!
Fengtain kampus oli kortisteltu juhlan henkeen.
Paras uutinen on, että ystäväni Tiina on tulossa Suomesta ilahduttamaan harmaata arkeani täällä Pekingissä. Tiina tulee 2.11. ja on täällä kokonaiset kaksi viikkoa. Olemmekin jo ehtineet tehdä jonkun sortin matkasuunnitelman. Tarkoituksena on ainakin käydä Hongkongissa viikonloppulomalla 11.-13.11. Ihanaa päästä vaihteeksi vähän muihin maisemiin! Ja HK vaan on niin kiva! Alun perin olimme suunnitelleet myös reissua Shanghaihin, mutta olin jo aikeissa luopua suunnitelmasta HK:n reissun syödessä ison osan budjetista. Eilen sain kuitenkin sähköpostilla kutsun CIMO:n järjestämään Finnish-Chinese Career Nightiin, joka järjetetään Shanghaissa 8.11. No, pakkohan sinne on mennä! Olen muutenkin ollut ihan liian laiska työnhaun suhteen, niin siellä pääsee ainakin verkostoitumaan ja näkemään mihin suomalaisyrityksiin voisi hakea. Kukaties, vaikka harkkaripaikkoja olisi tarjolla paikan päälläkin! Nyt on matkasuunnitelmana siis lähteä aamulla yöjunalla ja saapua aamulla Shanghaihin, kierrellä päivä kaupungilla ja illalla osallistua tapahtumaan. Myöhään illalla olisi sitten paluu samaisella yöjunalla, jos vaan onnistumme saamaan siihen liput (tällä hetkellä sold out). Sonjakin päätti lähteä mukaan, mikä on tosi kiva. The more the merrier!

Ihana Tiina! <3 Kohta nähdään!
Tänään koin Kiina-aikani suurimman WTF-momentin ja kulttuurishokin. Olin ostanut ennen kiinantuntia evääksi juustokakku-pockyja ja kysyin opettajalta, mistä kohtaa pakettia voi nähdä sokerin määrän. Hän katseli pakkausta tarkasti ja kysyi, pidänkö sokerista vai miksi haluan tietää sokerin määrän. Sanoin, etten halua lihota ihan muodottomaksi. Opettaja katsoi minua hämmästyneenä ja kysyi lihottaako sokeri. Ai että lihottaako??? Hän ei ollut moisesta koskaan kuullutkaan. Kun pääsin alkujärkytyksestä yli, kysyin mitä kiinalaiset  sitten pitävät lihottavina ainesosina.  Kuulemma lihaa. Että siinä teille karppaajille terveisiä Kiinasta. Mutta siis ihan tosissaan, nyt en enää tiedä mitä uskoisin... Haha! Koska kiinalaisethan ovat kaikki laihoja vaikka sokeria on lisätty ihan kaikkeen. Ehkäpä meitä kaikkia on länsimaissa huijattu! Tuli ihan epätodellinen olo. Miten eri maailmoissa sitä voikaan elää ja miten arkisissa asioissa se käy ilmi...

Tästä vaan tavaamaan!
Qin Laoshi yrittää opettaa meille miten Á (啊) ja À (啊) tarkoittavat kahta ihan täysin eri asiaa! Kiina.................
Viikonlopuksi on tiedossa mukavaa tekemistä. Saimme Sonjan kanssa Jannalta (blogi-Janna) kutsun illallistamaan suurlähetystön ja Finpron harkkarien kanssa teppanyaki-ravintolaan lauantaina. Kuola alkaa jo valua pelkästä ajatuksesta! Raportoin illan onnistumisesta myöhemmin. En kyllä hetkeäkään epäile, etteikö illallisesta tulisi ihan huikea ja ennen kaikkea herkullinen! (Vaihtari-)Elämä on ihanaa.

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images