Kun tänään lähden...

... Otan mukaan mitä tarvitsen. Eli 23 kg matkalaukun ja 8 kg rinkan, jotka molemmat on hieman ylipainoisia... Lentokentälle olisi tarkoitus lähteä kolmen tunnin päästä ja pakkailen vielä viimeisiä tavaroita ja siivoan huonettani. Miten vaikeaa on pakata mukaan tavarat, joita tulen tarvitsemaan vuodeksi. Päättää, mitä pitää jättää taakse, koska en halua ottaa mukaan liikaakaan. Kiina on tavaran luvattu maa ja sieltä saa kaikkea.

Pakkasin mukaan vain vähän vaatteita ja enemmän sellaisia asioita, mitä ei saa Kiinasta; suklaata, karkkia, salmiakkia, Suomi-esitteitä, muutamia tuliaisia, kamerat, läppärin... Toalettitarvikkeista tärkeimmät oli Lushin shampoo, piilarit ja nesteet, kuivashampoo, deodorantti(!), sähköhammasharja, tangle teaser...

Tärkeimpänä ennen matkaa latasin Express VPN:n koneelle ja kännykkään. Maksoin puolesta vuodesta ja sain ilmaisen kuukauden kaupan päälle kun kaverini "suositteli" minulle palvelua. Toivottavasti netti on suotuisa minulle Kiinassa ja saan bloggerin, instan ja googlen palvelut toimimaan. May the internet ever be in my favor. 

Tällä hetkellä oma olotilani on jännityksensekainen. Ahdistaa, saanko otettua kaiken mukaan vai joudunko vielä kentällä karsimaan vähistä tavaroistani ylimääräiset kilot. Ei huvittaisi maksaa ylipainosta parin kilon takia. Toisaalta oikeastaan mitään ei voisi jättää poiskaan (paitsi ehkä pari kg suklaata)... Stressaan myös ihan sitä faktaa että olen jättämässä kotimaani ja perheeni ja ystäväni jälleen taakseni ja paluusta ei ole tietoa. Uskon sataprosenttisesti että tulen pärjäämään, ja että matkasta tulee ihan huikea - eihän tämä ole minulle edes ensimmäinen kerta, kun muutan ulkomaille. Kiina on kuitenkin ihan kirjaimellisesti maailman toisella puolella, eikä siellä edes pärjää englannilla. Vaikeuksia ja päänsärkyä on luvassa, mutta toisaalta, toivottavasti myös paljon unohtumattomia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Eniten ikävä tulee kaikkia ihania ystäviäni jotka jäävät Suomeen. Kiitos heille kaikista ihanista muistoista, joita tulen lämmöllä muistelemaan vaihtoni aikana. On ihana tietää, että olen aina tervetullut takaisin kotiin, ja että minun paluutani odotetaan. Ajatus siitä todella lämmittää sydäntäni. Kuten Adelekin sen sanoo: Round my hometown the people I've met are the wonders of my world. <3


Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Tänään on vihdoin se päivä, jota olen niin kauan odottanut. China - I'm coming!

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images