Haudan lakaisua


Huomenna 4.4. Kiinassa vietetään hautojen lakaisun päivää, eli Qingming-juhlaa. Juhlapäivä on myös pyhäpäivä kiinalaisille, jolloin on tarkoitus vierailla esivanhempien haudoilla ja kunnioittaa hiedän muistoaan. Kiinalaiset ottavat Qingming-juhlan vakavasti ja vaalivat uskollisesti perinteitä, joihin kuuluvat muun muassa hautojen siistiminen, ruoan ja juoman tarjoaminen vainajille ja paperirahan polttaminen haudoilla uhrien muistoksi.

Eilisen kauniin auringonpaisteen loputtua yhtä nopeasti kuin alkoikin, tämän päivän sateisen tuhnuinen ilma tarjosi teemaan sopivan kelin vierailla oman mummoni haudalla. Mummoni menehtyi vastikään, viime vuoden lopulla ja ikävä on edelleen suuri. Kiireiltäni en kuitenkaan ole ehtinyt haudalla vierailemaan joulun jälkeen, joten jo oli aikakin.

Matkalla hautausmaalle Keskuspuiston läpi kävelin sattumoisin lemmikkien hautausmaan ohi. Silmiini osui yksi hautakivi, johon oli kaiverrettu teksti "Rakkaalle lemmikilleni, olit ainut ystäväni". Vaikka olenkin melko kylmähermoinen ihminen, nousi pala kurkkuun väkisinkin nähtyäni kyseisen hautakiven. Vaikka turhan usein tulee valitettua elämän epäoikeudenmukaisuutta, pitäisi välillä muistaa pysähtyä myös kiittämään siitä, että kaikki on oikeastaan paremmin kuin hyvin. Olen terve, minulla on opiskelupaikka ja ihana koti, paljon ystäviä ja ihmisiä ympärillä, jotka välittävät ja rakastavat. Rahastakaan ei ole viime aikoina tarvinnut olla huolissaan, koska töitä on tarjolla niin paljon kuin ehtii tehdä. Lisäksi tulevaisuus tuo tullessaan paljon mielenkiintoisia seikkailuja, joita odotan jo innolla. Pitää vain toivoa, että tilanne pysyy samana ja olen niin onnekkas, että tulevaisuudessakin olen ihanien ihmisten ympäröimänä.

Tästä tulikin nyt vähän sentimentaalinen blogipostaus, mutta välillä tekee hyvää myös miettiä elämän positiivisia puolia. Yhden elämän päättyminen on aina uuden alku. Ja oman elämän pituuteen ja laatuunkin voi vaikuttaa; luin jostain, että päiväkirjan pitäminen niistä asioista joista on kiitollinen, voi parantaa hyvinvointia ja näin ollen pidentää elinikää. Ehkä pitäisi itsekin kokeilla...

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images