kiinalainen ruoka
kiinalainen uusivuosi
resepti
TV
Xinnian kuaile! 新年快乐!
Tosiaan, hyvää kiinalaista uuttavuotta kaikille! Tänään kuukalenterin vuosi vaihtui vuohen vuodesta apinan vuodeksi. Itse olin seuraamassa karkeloita Helsingissä Keskuskadulla. Ohessa muutama kuva tapahtumasta. Sumuinen sää, eikä edes tihkusade onnistunut lannistamaan tunnelmaa, vaikka ilotulituksista ei kyllä näkynyt kuin etäisiä välähdyksiä taivaalla.
Ensi vuonna pääsen toivottavasti juhlimaan uuttavuotta Kiinassa. Se onkin jo pitkään ollut haaveissa... Onneksi näin kotikaupungssakin on kuitenkin mahdollista päästä Pekingin tunnelmaan. Tällaisia tapahtumia saisi olla useamminkin!
Yleltä tulee muuten uusintana* SVT:n sarja Mitä Kiinassa syödään? (Kinas mat). Katsoin menneellä viikolla jakson, jossa kerrottiin kiinalaisesta soijasta. Jaksossa vierailtiin suositun kiinalaisen ruokabloggarin kotona, joka valmisti juontajalle Maon lempiruokanakin tunnettua soijassa haudutettua possua. Reseptissä erikoista oli se, että possut kypsytettiin spritessa (toki Maon alkuperäiseen reseptiin kyseinen kapitalismilitku ei kuulunut...).
Uudenvuoden kunniaksi testasin reseptiä pari päivää sitten, ja paistipaloista tuli erinomaisen makuisia. Mausteiden suhteen otin vapaat kädet ja käytin mitä kaapista löysin, mutta alkuperäiseen reseptiin kuului ohjelman mukaan sechuaninpippuria, fenkolia, tähtianista, neilikkaa, kanelia ja laakerinlehtiä. Kevyen paistamisen jälkeen annoin possujen muhia liemessä puolisen tuntia. Liemeen tuli siis n. kaksi dl vaaleaa soijaa ja yksi tölkki spritea. Tästä helposta ateriasta tuli ainakin oma suosikkini, ja ehdottomasti teen sitä joskus toistekin. Etenkin, kun paistipalat irtosivat opiskeliabudjetillekin sopivaan hintaan, alle 2 eurolla!
*) Korjaus: kyseessä onkin kokonaan uusi tuotantokausi, ei vanhojen jaksojen uusinta.
![]() |
Mmmh, 真好吃 ! |
0 kommenttia